Green Card Nasıl Alınır ?

Amerikan vatandaşlığına geçmek için en kolay yollardan biri olan Green Card (Yeşil Kart) sahibi olmaktır. Green Card parayla satılan ve herkesin alabileceği bir ürün değildir. Green Card sahibi olabilmek için belli zorunluluklar bulunmaktadır. Amerika her yıl düzenlediği çekilişle belirlediği orandaki insanı kendi vatandaşlığına almaktadır.

green-cardGreen Card başvurusu online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. Posta, elden evrak teslimi gibi yöntemlerle başvuruda bulunamazsınız, unutmadan her başvurana da Green Card vermiyorlar. Başvuranlar arasında yapılan bir çekiliş ile şanslıysanız Green Card sahibi olabiliyorsunuz, bu da demek oluyor ki aslında siz Green Card için başvuruda bulunmuyor Green Card çekilişi için başvuruda bulunuyorsunuz.  Green Card ile ilgili yeterince bilgi verdikten sonra nasıl başvuru yapılır onu açıklamaya çalışalım;

Green Card başvurusu nasıl yapılır ?

  1.  https://www.dvlottery.state.gov/    bu adresten bilgisayar ortamında green card için başvurunuzu yapmalısınız. Normal posta ile başvuru imkanı yoktur.
  2. Bir kişi için sadece bir başvuru yapabilirsiniz. Eğer herhangi bir kişi için,- hangi sebeple olursa olsun- birden fazla başvuru yapılırsa, başvuru sahibi otomatik olarak çekiliş dışı kalır.
  3. Başvurunuzu tamamladığınızda, size başvurunun tamamlandığına dair bir ileti gelir. Bu iletideki başvuru numaranızı bir yere kaydetmeniz gerekir.
  4. Başvuru işlemi sırasında sizin ve bütün çekirdek aile fertlerinin (üvey çocuk ve evlatlıklar da dahil olmak üzere) istenilen formatta resmi gerekmektedir.
  5. Başvuru işlemi Kasım 2014 te çoktan bitmiş olan 2016 yılı çekiliş sonuçları 5 Mayıs 2015 te açıklanacaktır. Bu her yıl bu şekilde devam eder.
  6. 2017 çekiliş başvuruları 1 Ekim 2015 de başlar ve 3 Kasım 2015 de biter.
  7. Başvuru sırasında sizden resim dışında hiçbir evrak ve ücret talep edilmez
  8. Eğer talihlilerden biri siz olursanız, ilgili bir Amerikan konsolosluğuna başvurmanız gerekir.
  9. Bu aşamada sizden başvuruda belirtiğiniz her şeyin belgesi istenir.
  10. Önceden belirlenmiş hastanelerden sağlık raporları talep edilir.
  11. Hakkınızda güvenlik soruşturması yapılır.
  12. Her aşamayı geçtiğinizde size Amerika da 5 yıl kalma hakkı tanınır
  13. Bu beş yılda herhangi bir suça karışmazsanız herhangi bir yasal vukuatınız olmazsa daimi vatandaş olma işlemleriniz başlar.

Kısaca belirtilen tarihte , gerekli formattaki resimlerle, yukarıdaki web sitesinden başvurunuzu yapıp, kayıt numarasını bir yere kaydetmek ve çekilişte adınızın çıkması için dua etmek meselenin ilk ve en önemli adımıdır…

Küçük bir hatırlatma daha yapmak lazım ki 2015 yılında geçerliliği devam eden Amerika mevzuatına göre başvurunuz bir sonraki yıl çekilişi için oluyor, ancak vizeniz ise ondan sonraki yıl için..

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.