Dünyaca Ünlü Fransız Yazar Balzac’ın ”Benim Ustalık Eserim Olacaktır.” Dediği Eseri; Seraphita
Seraphita adlı eser Fransız yazar Honore de Balzac tarafından 1834 yılında yazılmıştır.
Dünyaca ünlü Fransız yazar Balzac bu eseri ile ilgili ‘’Séraphita benim ustalık eserim olacaktır. Bir Goriot Baba her gün yazılabilir ama Séraphita gibi bir yapıt bir ömürde ancak bir kez ortaya çıkar.’’ sözünü söylemiştir.
Balzac’ın Seraphita eseri okuması zor olan kitaplardandır. Herkese hitap eden bir türde olmayan bu eseri okurken birçok okuyucu sıkılabilir. Birçok okuyucu da bunun aksine okuyunca çok beğeneceği türden bir eser.
Balzac’ın bilinen birçok eserindeki yer alan gerçekliğinin aksine Balzac, Seraphita eserinde fantastik, mitolojik, felsefi, doğaüstü konuları ele alıyor.
Betimlemelerin bol olduğu bu eserde birçok altı çizilecek özlü sözleri bulabilirsiniz.

Honore de Balzac’ın Seraphita Kitabının Özeti:
Seraphita, romanı yedi bölümden oluşmaktadır. Seraphita eserinin ilk bölümlerinde Norveç ile ilgili bilgiler veriliyor.
Seraphita eserinde mitolojik ve teolojik öğelerde fazlasıyla mevcut. Seraphita romanında; Tanrı, ruh, kadın, erkek, ölüm, yaşam, inanç, melek, şeytan gibi birçok kavramlara yer verilmiştir.
Seraphita, kitabında felsefe ve din üzerine aşırı anlatım vardır.
Seraphita, mitolojik bir varlık. Seraphita’nın cinsiyeti belli değildir. Seraphita bazen bir erkek, bazen bir kadın olarak tasvir edilmektedir.
Balzac’ın Seraphita eserinde birçok zıt kavramlara bir arada yer verilmiştir. Balzac, okuyucuyu Seraphita aracılığıyla mistik bir yolculuk sunuyor.
Honore de Balzac’ın Seraphita Kitabının Künyesi
Kitabın Adı: Seraphita
Kitabın Yazarı: Honore de Balzac
Kitabın Türü: Roman, Felsefe
Orijinal Adı: Séraphîta
İlk Baskı Yılı: 1834
Bir cevap yazın