Nikola Tesla’nın Hayatını Anlatan Kitaplar, Nikola Tesla Hakkında Yazılmış Kitaplar, Nikola Tesla İle İlgili Yazılmış Kitaplar, Yıldırımların Efendisi Nikola Tesla Hakkında Kitaplar, Şimşeklerin Efendisi Nikola Tesla Hakkında Kitaplar, Yıldırımların Efendisi Nikola Tesla Kimdir, Nikola Tesla ve Edison Hakkında Yazılmış Kitaplar, Şimşeklerin Efendisi Nikola Tesla Kimdir, Yıldırımların Efendisi Nikola Tesla’nın Hayatı, Şimşeklerin Efendisi Nikola Tesla’nın Hayatı, Nikola Tesla İle İlgili Yazılmış Eserler, Nikola Tesla Hakkında Romanlar.
Daha önceki yazımıza Sırp asıllı Amerikalı bilim adam Nikola Tesla’nın hayatını anlatmıştık.
Bu yazımızda Şimşeklerin Efendisi ya da Yıldırımların Efendisi olarak bilinen dünyanın en büyük dahilerinden biri olan fakat zamanında anlaşılamayan ve değeri bilinmeyen Sırp asıllı Amerikalı bilim adam Nikola Tesla hakkında yazılmış kitaplara yer vereceğiz.
Nikola Tesla’nın hayatını anlatan ilk kitabımız Margaret Chaney’in Zamanın Ötesindeki Deha Tesla kitabıdır.
Zamanın Ötesindeki Deha Tesla-Margaret Cheney
Margaret Chaney’in Tesla Anlaşılamamış Dahi Türkiye’de Aykırı Yayınları tarafından yayınlanmıştır.
Margaret Chaney’in Zamanın Ötesindeki Deha Tesla Kitabının Konusu:
Adı Edison veya Marconi kadar bilinmese de Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri, hatta birincisi kabul ediliyor. Sırp asıllı, Hırvatistan doğumlu ve ABD vatandaşı olan bu dâhi sayesinde bugün ışıl ışıl aydınlanan kentlerde yaşıyoruz. Ama insanlığın Tesla’ya borçlu olduğu şey bununla sınırlı değil tabii. Gerçekten zamanının çok ilerisinde yaşayan bir bilim insanı olan Tesla patentinin Marconi’ye değil kendisine ait olduğunu ancak ABD Yüksek Mahkemesi kararıyla kanıtlayabildiği radyodan televizyona, robotlardan telsiz haberleşmesine, bilgisayardan füzelere kadar bugün gündelik yaşamımızda yer alan pek çok şeyin mucidi veya fikir babasıdır.
Kendisine ait bir evi olmayan, otellerde yaşayan, hiç evlenmeyen ve en iyi dostu ünlü yazar Mark Twain ile güvercinler olan Tesla yirminci yüzyılın ilk yarısında sayısız icat yaptı. Ancak bunları ticari ürüne ve kendisi için bir gelir kaynağına dönüştürmeyi pek umursamayınca inanılmaz buluşları Edison veya Marconi gibi açgözlü “tüccar mucitler” tarafından çalındı. Ne yazık ki bugün onların adı Tesla’dan daha çok biliniyor.
Hayallerine bugün bile ulaşılması zor görünen Tesla İkinci Dünya Savaşı’nın ortasında, 1943’te öldüğünde çalışmalarını yakından izleyen FBI bütün araştırma notlarına, yayımlanmamış makalelerine el koydu. Daha sonraki yıllarda nükleer teknolojinin geliştirilmesinde ve uzay çalışmalarında değerlendirildiği söylenen bu belgeler üzerinde hâlâ incelemeler sürüyor.
Genç yaşta ABD’ye göç eden bu büyük mucit bilim tarihinde hak ettiği yeri çoktan almıştır ama sıradan insanların da zihninde ve gönlünde hak ettiği yeri almalıdır. Bu kitap bu işin daha fazla gecikmemesine katkıda bulunmak için yazılmıştır.
Nikola Tesla-Marc Jeffrey Seifer
Marc J. Seifer’in Nikola Tesla kitabı ise Türkiye’de Geoturka Yayımcılık tarafından yayımlanmıştır. Geoturka Yayımcılık tarafından yayımlanan Marc Jeffrey Seifer’in Nikola Tesla kitabının Türkçe çevirisi İnci Yılmazlı’ya aittir.
Marc Jeffrey Seifer’in Nikola Tesla Kitabının Konusu:
Bırakın gerçeği gelecek söylesin, herkesi işlerine ve başarılarına göre değerlendirsin. Bugün onların; uğrunda gerçekten çok çalıştığım gelecek ise benimdir.
Bu kitabın sayfalarında icatlarıyla dünyayı değiştirmiş bir dâhinin hayatını okurken, aslında tüm mekanik dehasını sakat bir güvercini tekrar uçurmak için kullanan naif bir insanla da tanışacaksınız: Nikola Tesla. Radyonuzun, televizyonunuzun ve bilgisayarınızın hiç olmadığını düşünün.
Cep telefonunuzu kapatın. İnterneti unutun. Odanızın ışığını karartın. Sadece bunlar bile olmadan dünyamız nasıl bir yer olurdu, kıyaslayın. Sonra kitabı okumaya başlayın. Tek bir insanın hayatınızı nasıl değiştirdiğini keşfedecek, bilimin nasıl sihre dönüştüğünü göreceksiniz.
Diğer bir kitabımız ise Nikola Tesla’nın kendini anlattığı Nikola Tesla Kendini Anlatıyor kitabıdır.
Nikola Tesla’nın Nikola Tesla Kendini Anlatıyor Kitabının Konusu:
Dünyanın en sıra dışı bilim insanlarından biri olan Nikola Tesla, kendi kaleminden hayatını anlattığı kitabı ile ilk kez Türkçede!
Dünyanın en önemli bilim insanlarından birisi olarak kabul edilen Nikola Tesla bu kitabında kendi kaleminden hayatını anlatıyor; çocukluğundan, eğitiminden, icatlarından, rakiplerinden bahsediyor. Tesla’nın hayatını okurken, sıra dışı bir dâhinin yaşadıklarına tanıklık edeceksiniz.
‘’Ben asıl işi yapmak için hiç acele etmem. Bir fikrim olduğunda önce onu hayalimde geliştirmeye başlarım. Konstrüksiyonu değiştiririm, geliştiririm ve cihazı ilk önce zihnimde çalıştırırım. Benim için, türbinimi aklımda ya da atölyemde çalıştırmak aynı şeydir. Eğer dengesizlik varsa notlarımı alırım. Arada hiçbir fark yoktur, sonuçlar aynıdır. Bu şekilde, bir fikri hiçbir şeye dokunmadan hızlıca geliştirebilir ve mükemmel bir hale getirebilirim. Eğer zihnimde icadımla ilgili düşünebildiğim her şeyi yaptıysam ve hiçbir yerde hata görmüyorsam, beynimin bu ürününü somutlaştırabilirim. Cihazım da çalışmasını düşündüğüm şekilde çalışır ve tüm deney süreci planladığım şekilde gerçekleşir. Yirmi yıl içinde bir kere bile aksama olmadı. Neden olsun ki?’’
Olasılıksız kitabının yazarı Adam Fawer’ın Empati kitabından da çok az da olsa Nikola Tesla’dan bahsedilmektedir.
Adam Fawer’ın Empati Kitabının Konusu:
Yaşamınızın kontrolü sizde değil! Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz. Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle, hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece ‘isteklerinizin’ tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın.
Bir cevap yazın