1 Haziran 2023

Optimist Nedir ? Optimist Nasıl Olunur ?

Optimizm genel olarak her düşünce ve eylemi iyi yanından alma eğilimidir. Antik Çağ stoacılığı, doğada her şeyin iyi ve yetkin bulunduğunu, kötülüğün gerçek dışı bir görünüş olduğunu ileri sürmekle iyimserlik düşüncesine yol açmıştır.

Fransızca kökenli optimizm (optimisme) kelimesi dilimizde bir felsefe terimi olarak yer almaktadır. Optimizm; olaylara iyi tarafından bakma, pozitif düşünme, negatiflikten uzak olma anlamlarını taşımaktadır.

Optimizm için yaradılıştan veya muhakeme sonunda her şeyi iyi tarafından alan kimselerin eğilimi de denilmektedir. Optimizm felsefesini benimsemiş kişilere verilen ad ise optimisttir.

OptimistOptimist Nasıl Olunur ?

Optimist, herşeyin başlangıçta  istediği gibi gitmeyebileceğini, birtakım zorluklar, başarısızlıklar olabileceğini bilir. Ama böyle durumlarda nasıl davranması gerektiğini düşünür, planlar ve bu planın  gelecekteki başarısına nasıl katkısı olacağını bilir.

Optimist, asla başarısızlık olasılıklarını göremeyen bir Pollyanna değildir. En başarılı optimistler aynı zamanda gerçekçidir.

Optimistler popülerdir çünkü yaşam enerjileri çevrelerinde bir kalkan gibidir ama etrafa  fışkıran bir kalkan hem olanları korur hem de etrafındaki insanlara yansır. Başkalarına ilham olurlar ve motive ederler.

Optimistler başarılı olur çünkü yollarını çıkan bir çukur olduğunda çukurun etrafından geçebilecekleri bir yol olduğunu bilirler, bu yol belki onlara zaman kaybettirecektir ama hangi başarıya engelsiz ulaşılabilir ki…

Optimist bakış açısı, her şeyin daima istenildiği gibi sonuç vermeyeceği gerçeğini kabul eder ve başarmamanın da sürecin ve hayat yolculuğunun önemli bir parçası olduğunu bilir.

Hepimiz biliyoruz ki geçmişimizi değiştiremeyiz ama geçmişimizle ilgili mutsuz ve öfkeli olmamayı seçebiliriz.

Düşüncelerimizi seçen bizden başkası değildir. Dünyamızı değiştirmek düşüncelerimiz kadar yakın.

İnsanın değeri, asla düşüncelerinin ve tutkularının kalitesinden fazla olamaz.

Sözün kısası optimist olmak için farketmeniz gereken tek nokta vardır !

İyiyi görmek sizin elinizdedir. Sadece yapmanız gereken karşılaştığınız olumsuzluklardan dersler çıkarıp aynı sorunla tekrar karşılaştığınızda çözümü biliyor olmaktır. Bardağın dolusu ya da boşu sizin hangisine ihtiyacınız olduğunda görebileceğiniz kısmındadır.

One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.